Jak měřit teplotu špičky pájecího hrotu

Datum: 02.12.2024
  | 
Kategorie: Blog
Měření teploty pájecího hrotu je velmi důležité pro verifikaci výkonu a správného fungování pájecí stanice a ručky.

K měření teploty špičky hrotu jsou ideální měřiče teploty hrotu, které jsou navrženy speciálně pro tento úkol.

Postup měření teploty pájecího hrotu

1. Stiskněte tlačítko SELECT pro nastavení režimu "TEMP"

2. Před měřením důkladně očistěte pájecí hrot

3. Naneste na špičku hrotu nový povlak

4. Špičkou hrotu se dotkněte měřicí části snímače

Jak položit špičku hrotu na měřicí bod snímače

  1. Hrot umisťujte na měřicí bod snímače vodorovně a centrální částí.
  2. Netlačte příliš na konec hrotu a neposouvejte ho, dokud se nezobrazí stabilní teplota.
  3. Měřte na místě, kde není proudění vzduchu z klimatizace nebo průvanu.


OK


X NE, příliš tlačíte hrot dolů

Příklady metody měření podle tvaru hrotu


Tvar B, I, D (měříte centrální část špičky hrotu)


Tvar BC, C (měříte zkosenou plochu)

5. Přečtěte zobrazenou hodnotu

6. Opakujte body 2 až 5 a zaznamenávejte nejvyšší naměřenou hodnotu

Co dělat, pokud naměříte výrazné odchylky od nastavené teploty, se věnujeme v následujícím článku

Co dělat, když se naměřená teplota hrotu výrazně liší od nastavené teploty pájecí stanice

Naše webové stránky používají cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou naše stránky používány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit. Kliknutím na tlačítko „OK, souhlasím“ udělujete tento souhlas.


Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, aby webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.

Nezbytné cookies
Analytické cookies
Marketingové cookies
ve všech produktech